تبلیغات
موسسه تالش شناسی - مطالب هفته اول اسفند 1394
موسسه تالش شناسی
پایگاهی برای کنشگران گستره هنرو فرهنگ تالش



در « نَوروزَ ما navruzamă» هستیم . این روزها بوی  اساطیری نوروز شمیده می شود . تالشان نیز مانند همه ایرانیان در تدارک برگزاری  آیین های نوروزی هستند . از جمله ی آن ایین ها  فراهم سازی مواد سفره هفت سین است . اما در طول سالهای گذشته دیده شده که در این آیین غلو و غش هایی راه یافته و چیزهایی در سفره هفت سین جای می گیرد که درست نیست . از این رو  در اینجا مواد آن سفره را یاد آور می شویم . آنچه که در این سفره قرار می‌گیرد، باید دارای شش خصوصیت زیر باشد:

1.پارسی باشد
2.با بند واژه‌ی «س» آغاز شود
3.ریشه‌ی گیاهی داشته باشد
4.خوردنی باشد
5.اسم مرکب نباشد
6.برای بدن سودمند باشد
بنابراین هر آنچه که دارای این ویژگی‌ها نباشد - اگر چه با بندواژه‌‌ی «س» هم آغاز شده باشد - نمی‌توان جزء هفت‌ سین به حسابش آورد. در زبان پارسی، تنها هفت چیز هستند که این ویژگی‌ها را دارا هستند:
1.سیر : دارو و درمان وبه عنوان ماده ای برای حفظ سلامت
2.سبزه : تولد دوباره ، حیات نو و سبز بودن
3.سمنو : ثروت و فراوانی وفور
4.سنجد : عشق
5.سیب : زیبایی وسلامت
6.سماق : رنگ طلوع آفتاب
7.سرکه : سن و صبر و عقل

هرچند که در سفره هفت سین باید هفت جزء که با آوای «سین» آغاز می‌شوند چیده شود، ولی برای زینت و چیدمان دلپذیرتر سفره هفت سین، تقریباً همه خانواده‌های ایرانی اجزاء دیگری هم در سفره می‌چینند و در آرایش و رنگامیزی سفره شان نهایت خوش سلیقگی را اعمال می‌کنند.
آینه ، ماهی قرمز و کتاب مقدس قرآن در کنار آن هم از اجزائی است که تقریباً در هر سفره هفت سینی چیده می‌شو. این زینت خالی از اشکال است .

ارسال در تاریخ جمعه 7 اسفند 1394 توسط موسسه تالش شناسی

قالب وبلاگ